Vakantie 1998

De routekaart


Dag 1, vertrek

Vertrokken vanuit Nederland. Om de vlucht naar London van 7:45 te halen moest ik al om 4 uur opstaan. Eerste deel met Transavia, daarna overgestapt op Continental. Kost veel tijd om een instapkaart te krijgen. Rustige vlucht. In New York redelijk hotel.


Dag 2, New York naar Cape Cod

Kennis gemaakt met de groep. Gevarieerde groep: 2 personen uit Zuid Afrika, 1 uit Israel, 2 uit Ierland, 2 uit Australie, 1 uit Japan, 1 uit Zuid Korea en nog 1 uit Nederland. Samen met de trek leider dus 12 personen.
Het blijkt Labor day weekend te zijn, dus de wegen zijn behoorlijk vol. De toeristische routes gemeden, en op tijd op de camping. 's Avonds uit geweest naar een gelegenheid waar een disco, een strand volleybal veld en een western dansvloer is. Ernstig gezellig.


Dag 3, Provicetown
Vanuit Provincetown met de boot de Atlantische oceaan op geweest om naar walvissen te kijken. Heel erg indrukwekkend. Veel verschillende soorten gezien. Verbazingwekkend hoe de begeleiders de verschillende walvissen weten te herkennen. Daarna door Provincetown gelopen. Blijkt een 'gaytown' te zijn. Als we terug zijn bij de camping is het gaan regenen. Het lukt ons om een soort tent op te zetten zodat we in ieder geval kunnen koken (en feest vieren).


Dag 4, Cape Cod naar Boston
Alles afgebroken en vertrokken naar Boston. Daar is het droog. Alle tenten en andere zaken laten drogen, en daarna de stad in. Een rondritgemaakt door de stad en daarna met de metro naar Harvard Square gegaan. 's Avond in een bar op 100 meter vamn het honkbal stadium naar de wedstrijd gekeken die daar aan de gang was.


Dag 5 en 6, Boston naar Niagara Falls
Vanuit Boston vertrokken naar 'Upstate New York'. Als we vlak bij de camping zijn (een state park) blijkt dat in dit gebied een behoorlijk noodweer heeft gewoed. Ongeveer 130000 huizen hebben geen stroom meer. De camping is gesloten, maar we worden toch toegelaten. 's Avonds een BBQ gehouden, waarbij we ook de ranger die dienst heeft hebben uitgenodigd. Dat was een gezellig feest.
De volgende dag doorgereden naar Niagara Falls, en de boot tocht weer gemaakt. Het blijft indrukwekkend. Via de brug naar Canada gelopen. Het blijkt dat mensen uit Zuid Afrika een extra visum nodig hebben.....


Dag 7, 8 en 9 Niagara Falls naar Washington
Doorgereden richting Washington. Het is de bedoeling dat we in 'Amish country' gaan overnachten, maar de van denkt daar anders over. Deze begint na de lunch rookgordijnen te leggen. We besluiten te stoppen in een dorp, en kunnen daar op een camping blijven staan. De van moet hersteld worden, en er wordt een nieuwe van uit New York gebracht. 's Avond in een restaurant geweest, waar ze blues muziek hebben, en 2 stand-up comedians.
De volgende dag eerst naar Amish county. Deze mensen zijn 300 jaar geleden naar Amerika gekomen en leven nog ongeveer als in die tijd.Daarna doorgereden naar Washington. Een rondrit gemaakt door Washington, en daarna uit geweest.
De volgende dag naar het Air & Space museum geweest, en verder door de stad gelopen.


Dag 10 Washington naar Atlantic City
Naar Atlantic City, het gok paradijs aan de oost kust. Blijkt een slap aftreksel van Las Vegas te zijn. Na een paar uur in de casino's te hebben doorgebracht besluiten we om maar op de camping verder te gaan gokken.


Dag 10, Atlantic City naar New York
Naar New York, en daar weer in het hotel ingecheked. De trek leider was heel erg snel verdwenen.
Uit eten geweest in een restaurant, en daarna naar de film geweest ('Something about Mary'). Leuke film, zeker met het juiste gezelschap.


Dag 11, New York
In New York naar het World Trade Centre geweest, het vrijheids beeld, en ';s avonds naar het Empire State Building. Vooral dit laatste is erg indrukwekkend.Stuur eens een kaartjeTerug naar de Vakantie pagina
Verslag 1998 deel 2