English versionVakanties

(Mijn favoriete bezigheid)
De groeps foto, 1995 Van 1995 tot 1998 heb ik mijn vakanties doorgebracht in de Verenigde Staten. Dit heb ik gedaan via een 'trek'. Dit zijn georganiseerde camping tochten, met kleine groepen (10 - 13 deelnemers). Dit is mij ontzettend goed bevallen, op de tocht van 1997 na.
De eerste tocht heb ik gemaakt met AmericanAdventures, en de tweede tocht met TrekAmerica. De reizen die ik met deze organisaties gemaakt heb zijn mij uitstekend bevallen, en ik kan iedereen aanraden om een reis bij deze organisaties te boeken. TrekAmerica kun je bij de meeste reisbureaus vinden, en AmericanAdventures kun je vinden bij de NBBS.
Wat is het verschil tussen deze beide organisatie? TrekAmerica is groter en heeft een uitgebreider programma, waaronder ook Mexico en Midden Amerika. Verder heeft Trek Amerika een leeftijdsgrens (38 jaar) voor de normale treks, en is er een speciaal programma zonder leeftijdsgrens, namelijk FootLoose. Verder maken deze twee organisaties elkaar niet zoveel. Dus je zoekt gewoon de trek die je het beste uitkomt.
De organisaties vonden blijkbaar zelf ook dat er weinig verschil was, want enige tijd geleden zijn beide organisaties gefuseerd.
Een verschil tussen Trek Amerika en AmericanAdventures enerzijds en Suntrek anderzijds is het feit dat de treks van de eerste 2 1 dag langer zijn: de trek begint bij deze op de eerste dag, terwijl bij Suntrek op de eerste dag alleen 's avonds een kennismaking is met de rest van de groep. Het vertrek is pas de volgende morgen, een dag later dan de andere twee.

Eerst iets algemeen over het begrip 'trek'.

Een trek, zoals deze door deze organisaties wordt georganiseerd, is een soort trektocht. De organisatie verzorgt het vervoer (een maxi-van), de 'trekleader' (chauffeur en tour-leider), de tenten en de kampeer spullen. De rest moet je zelf meenemen. Omdat je de hele tijd (van 's morgens vroeg tot 's avonds laat) met elkaar optrekt geeft dit een totaal andere sfeer dan met een hotel tocht.
De treks gaan van camping naar camping. De meeste campings zijn in natuur gebieden, of daar dichtbij. In de steden wordt meestal een hotel gezocht van waaruit het centrum goed te bereiken is.
De trekleaders zijn meestal jong en weten redelijk veel van Amerika en de gebieden waar je doorheen gaat.

Hieronder volgen de verslagen van de reizen zoals ik die tot nu toe gemaakt heb.
Vakantie 1995 Vakantie 1995: Los Angeles, San Diego, Grand Canyon, Monument Valley, Bryce Canyon, Las Vegas, Yosemite en San Francisco
Vakantie 1996 Vakantie 1996: Miami, New Orleans, Memphis, Nashville, Atlanta, Panama Beach en Orlando
Vakantie 1997 Vakantie 1997: New York naar San Francisco via Chicago, Yellowstone en Yosemite
Vakantie 1998 Vakantie 1998: New York naar New York, via Cape Cod, Boston, Niagara Falls Washington en Atlantic City


Waar ik tijdens deze trips vooral van onder de indruk was, was de natuur. In Nederland heb je al een bos als er twee bomen bij elkaar staan, maar de gigantische natuur gebieden zoals je die in de VS hebt, die vind je in Europa nergens. Ook het feit dat er plaatsen zijn waar zich in een omtrek van 100km (of meer) geen dorp bevind is iets waar je hier in Europa niet om hoeft te komen. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om de sterren te zien. In Nederland mag je je al gelukkig prijzen als je de grote beer kunt vinden. Dat is daar hetzelfde, alleen komt het dan door het feit dat er zoveel sterren te zien zijn.

Hier onder volgen nog een aantal links naar pagina's over de gebieden of plaatsen uit de reis beschrijvingen:
National Park Service
GORP (Great Outdoor Recreation) Website offline, links to archive. See This link for more information.
The Grand Canyon: The Grand Canyon Exporer Homepage , Grand Canyon Photo Gallery
Navajo National Monument: DesertUSA Navajo National Monument Page
Jerome: Jerome Home Page
House of Blues House of Blues homepage
AmericanAdventures
TrekAmerica


Eindelijk weer eens een update voor de vakantie pagina's. Nu samen met iemand die ook al in de 1998 reportage te voorschijn kwam, en nu mijn vrouw is.

Terug naar Homepage
© J.A. Borkhuis, 2003
Send me an e-mail if this page was helpfull
aluminium-married